Protestantse Cantorij Protestantse Cantorij


De Protestantse Cantorij olv. Theo Strik, werkt mee aan kerkdiensten ter ondersteuning van de gemeentezang. Wij zingen per jaar ongeveer drie keer in de Goede Herderkerk en drie keer in de Opstandingskerk. Ook werken we mee aan bijzondere diensten.
We bestaan al meer dan 30 jaar.

We repeteren op woensdagavond van 19.30 tot 21.30 in de Goede Herderkerk.

Inlichtingen bij mevr. A. van Baardewijk tel. 619632 

 
De Lofstem De Lofstem


Het koor De LOFSTEM is een Christelijk gemengd koor en  ons repertoire is Nederlandstalig. Huib van Geffen is onze dirigent, Jan Verberkmoes  organist en J.D. Braal reserve organist. Het koor bestaat 69 jaar en met 37 leden zingen we met veel plezier. Het is ons streven om met geestelijke liederen God lof en eer te bewijzen.
Wij werken graag mee aan diensten in de Opstandingskerk en de Goede Herderkerk. Ook treden wij op in verschillende  bejaardenhuizen zoals Vremdieke, Bachtendieke en de Molenhof.
Het zangseizoen sluiten wij altijd af met een gezellige BBQ.

Elke maandag oefenen wij in de Opstandingskerk van 19:30 tot 21:30. Tussendoor is er een koffiepauze waar altijd gezellig gekletst wordt. 
Wilt u ook eens luisteren of mee zingen? U bent van harte welkom elke partij ziet graag nieuwe gezichten.

Inlichtingen:
Secretaris Ina Hamer-Meeusen 0115-615497
Penningmeester  J.A. Ten Kate 0115-610157                                  
Voorziter   E.Bruins Slot 0115-623646
email:

(20-8-14 E. Bruins Slot)

 
Interkerkelijk koor Sjaloom Interkerkelijk koor Sjaloom

                             
Interkerkelijk koor Sjaloom
Ons koor bestaat inmiddels  36 jaar en bestaat uit ongeveer 35 koorleden van verschillende leeftijden. Dit blijkt in de praktijk prima te werken, ook jonge leden weten het koor nog steeds te vinden. In de pauze ontmoeten jongeren elkaar bij het voetbalspel en andere leden zitten gezellig met elkaar te kletsen. Het koor heeft zelfs een behoorlijke groep mannen/jongens.
Het koor richt zich de laatste jaren vooral op medewerkingen in de kerken in Terneuzen en omgeving. Het streven hierbij is vooral om als koor medewerking te verlenen aan een kerkdienst. Ook verlenen we onze medewerkingen aan vieringen in het ziekenhuis of verzorgingstehuizen. Hierbij nodigen we de  mensen zoveel als mogelijk uit om met ons mee te zingen. Het koor zingt voornamelijk veel  vlotte Nederlandstalige en Engelse liederen. Voor het combo wordt altijd een speciaal arrangement geschreven.
Het koor wordt  begeleid door een vast combo. Op dit moment bestaat het combo uit: piano, drums, basgitaar, altsaxofoon, dwarsfluit en akoestische gitaar.
We repeteren elke zondagavond (met uitzondering van de vakanties) van 19.00 u. tot 20.30 u. in de Opstandingskerk. Halverwege hebben we een pauze. Lijkt het je ook leuk om bij ons koor te komen zingen dan ben je van harte welkom op één van onze repetities. Natuurlijk kan je ook een kijkje nemen op onze website www.iksjaloom.nl
Wil je nog meer informatie, bel of mail dan gerust naar onze dirigent Sjaak Hamelink(tel: 561676, mail:
 
                                                                                                                     


 

 
Or Tamim Or Tamim

Gospelkoor 'Or Tamim uit Terneuzen is opgericht in 1982. 'Or Tamim is een officiële vereniging en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De leden zijn afkomstig uit diverse kerkgenootschappen. 'Or Tamim is Hebreeuws voor 'Zuiver Licht'.
Het gospelkoor bestaat inmiddels uit 45 leden variërend in leeftijd van 18 tot 60 jaar. We worden begeleid door dirigente Gabriëlla Broere en een band bestaande uit 7 personen (piano, keyboard, drums, basgitaar, viool, dwarsfluit, saxofoon, klarinet, trompet).
Iedere donderdagavond repeteren wij in de Opstandingskerk te Terneuzen.
De muziek is heel gevarieerd en voor een breed publiek toegankelijk. We zingen (4-stemmig) en spelen voornamelijk Engelstalige gospelmuziek, onder andere van Oslo Gospel Choir, Remco Hakkert, Brooklyn Tabernacle Choir en andere gospelartiesten. Feitelijk een mix van ballads, a capella- én swingende (black)-gospelnummers. Ook Nederlandstalige liederen ontbreken niet in ons repertoire.
Wij verlenen veelal medewerking aan kerkdiensten in Zeeland, maar ook verder van huis zijn wij graag te gast. Daarnaast werken we incidenteel mee aan concerten zoals Gospelimpuls, of geven wij zelf een concert.
Lijkt het je wat of wil je het met eigen ogen meemaken? Je bent iedere donderdagavond welkom tijdens onze repetitie tussen 20.00 - 22.00 uur in de Opstandingskerk te Terneuzen.

Informatie of medewerking
Edith de Jonge (secretariaat), 0115-442382, e-mail
Website: www.ortamim.nl