2022-02-11 Update verbouwing - het beton is gestort! 2022-02-11 Update verbouwing - het beton is gestort!
Beste gemeenteleden,
De verbouwing van de Goede Herderkerk  is al een aantal maanden in volle gang. Na een periode van leeghalen en het intern slopen door een grote groep vrijwilligers heeft de aannemer de ingang en hal/kelder gesloopt.
Op dit moment zijn alle sloop activiteiten afgerond. Het starten met het aanleggen van de fundatie van de toiletgroep en de nieuwe ingang en hal is de start van het opbouw gedeelte van de verbouwing gemarkeerd.  Door de vrijwilligers is ondertussen gestart met het opbouwen van de benedenzalen.  De lift heeft een nieuwe voeding gekregen en er is begonnen met het maken en opbouwen van de kastenwand. Tevens is gestart met de voorbereidingen voor het aanleggen van de nieuwe elektra bekabeling van de benedenverdieping. Samen met de aannemer is ook het framewerk van de nieuwe keukenmuur en muur op het podium gemaakt. Ook is ondertussen het beton van de hal en ingang gestort. Helaas hebben ook wij te maken met vertraagde levertijden van materiaal. Daarom lopen we iets achter op onze planning. De planning is dat we midden maart kunnen starten met het leggen van de elektrische vloerverwarming. Als de dubbele beglazing geplaatst is kan gestart worden met schilderwerk.  Maar dan zitten we al in eind maart begin april.  In de kerkzaal is nog niet veel gebeurd, behalve dat hier veel spullen opgeslagen staan.  Hier moet het plafond opgeknapt worden, de vloer geschuurd en gecoat worden en krijgen de kroonluchters nieuwe bekabeling en lampen. Nog niet iedereen die zich aangemeld heeft als vrijwilliger heeft een bijdrage kunnen leveren. Op dit moment is niet nodig/mogelijk om met meer mensen te gelijk te werken. Naast dat sommige materialen er niet zijn zouden we elkaar in de weg lopen. Gelukkig blijft dit niet zo. Straks zijn alle mensen nodig voor het schilderen en verder afwerken van de zalen.

We zijn ook al aan het nadenken over verbeteringen na de verbouwing waar nu geen budget voor is. Één van deze dingen is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de kerk. We kunnen er voor kiezen om de panelen als kerk aan te schaffen na dat we hier voldoende geld voor ingezameld hebben.  We kijken ook naar de mogelijkheid om een coöperatie-constructie op te zetten waarbij de deelnemende gemeenteleden ook profiteren van het rendement. Wij zullen hier nog op terug komen.  

Namens alle vrijwilligers,

Met vriendelijke groet,
Christian Sijbinga

klik op de foto om naar het fotoalbum te gaan met alle foto's!
terug