Vragen aan onze gemeenteleden Vragen aan onze gemeenteleden
Vragen aan de Protestantse Gemeente te Terneuzen, wijkgemeente “de Ontmoeting”.

Beste gemeenteleden,

In deze corona-tijden hebben we veel aanpassingen moeten doen in allerlei activiteiten in ons leven . We merken dat ook in ons leven als Gemeente van Christus. Eerst waren er alleen maar online diensten,  nu kunnen we met een beperkte groep in de kerk samen komen. Alle andere kerkelijke activiteiten hebben maanden stil gelegen. We bleven contact met elkaar houden via telefoon of een kaartje. Nu kunnen we met de nodige aanpassingen elkaar weer eens bezoeken.

Deze tijd zet ons stil. Het laat ons merken wat we waardevol vinden in ons leven, en ook wat we misschien best wel kunnen missen. We doen dingen die we misschien nog nooit hebben gedaan, en we laten dingen waar we best al eerder mee hadden kunnen stoppen.

Als kerkenraad vinden we het belangrijk om te kijken wat dit alles voor onze gemeente betekent.  We willen graag weten wat jullie ervaringen en ideeën zijn.  Vandaar dat we via allerlei contactpersonen van de groepen in onze kerk, en ook de wijk-contactpersonen zoveel mogelijk mensen willen vragen eens na te denken over de volgende vragen:

• Wat is volgens jou samen gemeente zijn?

• Hoe kun je dat vorm geven in deze coronatijd en na deze corona tijd?

• Wat heb je als positief ervaren in deze coronatijd en wil je vasthouden, ook als corona weer voorbij is?

Graag horen we je antwoord
-via de contactpersoon.
-via een persoonlijke mail of brief. protestantsegemeenteterneuzen@gmail.com of Koninginnelaan 4
-via de bijeenkomst op 20 september na de kerkdienst, op te geven als je je opgeeft voor de kerkdienst.
-spreek 1 van ons aan

Graag uw reactie voor 27 september. Als we alle reacties verzameld hebben, maken we daar een verslag van, dat we in de kerkenraad van oktober zullen bespreken.

We horen graag van u.

Leontien Slabbekoorn, Wim van Soelen, Heleen de Blaeij,