Terugblik Startweekend 2021 Terugblik Startweekend 2021
Wat een fantastisch weekend, wat een fantastische opkomst! Meer dan 200 mensen hebben zich aangemeld voor de diverse activiteiten.
En dan nog vele vrijwilligers die zich hebben ingezet op diverse manieren. Vrijwilligers, bedankt voor jullie inzet en deelnemers bedankt voor jullie positieve bijdrage!

Escaperoom

Vrijdagavond waren er een 35 kinderen uit de kerken van Terneuzen, Zaamslag en Axel.
De opdracht was om zich te bevrijden uit de 'gevangenis',(ruimte in een zaal) zoals
Petrus in de bijbel deed.
Ze kregen diverse opdrachten, puzzels en moesten zoeken naar sleutels.
Er stonden bewakers  voor de deuren en begeleiders gaven wat ondersteuning.
Er zaten wat pittige vragen bij.... maar uiteindelijk wist iedereen binnen een uur te 'ontsnappen'!
Buiten konden ze smullen van marshmallows boven de vuurkorf.
Het was een leuke gezellige avond!

ChurchRUN

Op zaterdag morgen om 09:15 uur gingen 5 lopers van de 9 km en 1 loopster van de 5 km van start.
Per afstand was er een tekst aan gekoppeld. Voor de 5 km was dit, VAN U IS DE TOEKOMST (het thema van dit weekend) en voor de 9 km, IK BEN DE WEG, DE WAARHEID EN HET LEVEN.(de bekende uitspraak)
We starten met een rondje om de kerk en toen naar de zeedijk richting de sluizen en vanaf daar weer retour richting de Griete. Halverwege Othene en de Griete mocht de 9 km retour. De atmosfeer was prima en met hulp van Ebe met het materiaal, als zijnde finishdoek, tijdsklok en nummers leek het net echt.
Jan-Niek was de snelste van de heren en Jolanda van de dames.

Lunch

Onder een ietwat lekkend uitspansel druppelden de deelnemers rond 12.00 uur binnen.
De tafels waren Covid-gerangschikt in groepjes van 4.
De 26 deelnemers werden verrast op een kop lekkere groentesoep, waarna er gesmikkeld kon worden van een heerlijke salade (al in vieren geportioneerd).
Met koffie, thee, melk of karnemelk konden de voorgesneden bruine en witte bolletjes genuttigd worden, met kaas of ham.
Ondertussen kon een ieder praten met de andere disgenoten, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Het was een gezellige bijeenkomst in de benedenzaal, die met gebed begonnen en geëindigd werd. Even voor 13.15 uur gingen we huiswaarts, terwijl de keukengroep het vervolg voor haar rekening nam.
Bedankt vrijwilligers, voor jullie heerlijke inbreng.

BabbelTERRAS

Een verboden fruitsap, Strawberry love of Purple rain, deze heerlijke cocktails werden geschonken op het babbelTERRAS.  Binnen in de schuur bij Camping de Stropielekker of buiten bij de zeskamp was er volop gezelligheid. Eind van de middag werd het steeds  drukker met de gasten voor de barbecue. Aan vrolijke versiering en lekkere hapjes had onze gastvrouw ook gedacht. Het babbelTERRAS was een welkome aanvulling.

Zeskamp

Een viertal teams durfden het aan om tegen elkaar te strijden tijdens de zeskamp. Zo bonden ze de skilatten aan en wisten staande te blijven. Als levende kruiwagens over het grasveld lopen dat was een ware uitdaging. Daarbij nam je voorwerpen mee in je kruiwagen. Zo ook een appel, waar je een Bijbels spreekwoord of gezegde bij moest vinden. En deze geef ik jullie nog graag mee: “Het juiste woord op de juiste tijd is als een gouden appel op een zilveren schaal. “ Spreuken 25:11
Een estafette met Oudhollandse spelen, kanorace, letterspel en touwtrekken mocht niet ontbreken. Leuk was dat er jongere en oudere deelnemers vertegenwoordigd waren. Alle deelnemers gingen naar huis met een bidon en iets lekkers.

Barbecue

Bij de barbecue hadden we gelukkig 2 chef-koks, die de hele avond voor ons aan het bakken waren. Er was ruim voldoende te eten, stokbrood en salades stonden klaar. Een mooi moment om elkaar weer te zien en te spreken. Wat voelt het dan goed als je weer samen gemeente kunt zijn.

Zang

Na de barbecue verplaatsten we de stoelen zodat de beamer en onze zangeressen goed in beeld kwamen. Een mooi moment om samen te zingen. Wat waren we blij met de technische ondersteuning en enthousiaste zangeressen. We begonnen de avond met Samen in de naam van Jezus, Abba Vader, Wat de toekomst brenge moge, You Say, God is working, eigenlijk allemaal mooie liederen. Tijdens het zingen werd het dan ook al snel donker. Sommigen gingen naar huis. Op de fiets is het natuurlijk best donker in de polder. Met velen ruimden we de tafels en stoelen op. Alle spullen in de auto en voldaan gingen ook wij naar huis.

Startdienst

Onze predikant Willem Peene ging voor in de startdienst met als thema “Van U is de toekomst. “ Er waren 2 verschillende zanggroepjes die meewerkten aan de dienst. Het is fijn als verschillende mensen willen meewerken, zo konden we genieten van de mooie liederen. De jeugdraad had een filmpje opgenomen om zich voor te stellen. Er stond ook weer een prachtig bloemstuk met zorg gemaakt. Na de dienst liepen we voor de koffie naar het Oranjekwartier.

Oranjekwartier

In het Oranjekwartier stond de koffie, limonade, zelfgebakken taarten en koeken klaar. De gemeente heeft echt goede bakkers in ons midden want het was weer smullen. Het weer was lekker dus dat is dubbel genieten. De kinderen hadden alle plaats in de speeltuin. We waren weer blij met onze buren van het Oranjekwartier.

Mannenavond

Met 34 man in totaal de avond bijgewoond op het terrein van Van Westen op de Val. Als klein comité sfeer gemaakt met fakkels, brandende tonnen, rokende bbq’s en een sfeervol muziekje. Na koffie/thee zijn we de avond begonnen met gebed en 2 liederen. Pieter Slager was de spreker en nam ons mee in het thema VAN U IS DE TOEKOMST. Hoe teleurgesteld je ook kan zijn, dat je altijd mag vertrouwen op de Heer en het in zijn handen mag leggen. Een levensles die dagelijks terug komt. We hebben de avond afgesloten met elkaar onder het genot van een natje en een droogje, waarbij de gesprekken met elkaar een fijne afsluiting was van de avond. Dit smaakte letterlijk en figuurlijk naar meer.